Υποστήριξη TMC

sample

GiniusDriver - Don't Panic τώρα και στην κίνηση!

Ο Ginius Driver προσφέρει πληροφορία κίνησης (TMC) στους χρήστες με συσκευές Android και υπολογίζει αυτόματα νέες διαδρομές για να παρακάμψετε συμβάντα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η υπηρεσία TMC παρέχεται σε συνδυασμό με την τεχνολογία GPS Probe, μια τεχνολογία που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να αναβαθμίζει την υπηρεσία TMC, παρέχοντας ανώνυμα την ταχύτητά του όταν κυκλοφορεί.

Ενεργοποίηση υπηρεσίας GPS Probe

Σημαντικό: Για να ενημερωθεί το GiniusDriver με την πληροφορία κίνησης TMC, θα πρέπει να έχουμε ενεργοποιημένο το Wi-Fi ή τη χρήση δεδομένων στο κινητό μας.

Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να μοιράζεται την ταχύτητά του με τους άλλους χρήστες αναβαθμίζοντας σημαντικά την πληροφορία κίνησης στους δρόμους που χρησιμοποιεί.

Για να ενεργοποιήσουμε την υπηρεσία GPS Probe και να λαμβάνουμε αναβαθμισμένη πληροφορία κίνησης στο Ginius Driver ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

Αφού ξεκινήσει το GiniusDriver – Don’t Panic, πηγαίνουμε “Ρυθμίσεις”   από     το     μενού     και      τσεκάρουμε   την    “Κοινή χρήση ταχύτητας

Ενεργοποίηση της πληροφορίας κίνησης TMC

Το TMC (Traffic Message Channel) είναι μια υπηρεσία παροχής πληροφορίας κίνησης στους GInius Drivers.

Για να ενεργοποιήσουμε το TMC και κατ’ επέκταση το GPS Probe, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα εξής βήματα:

Αφού ξεκινήσει το GiniusDriver – Don’t Panic, πηγαίνουμε “Ρυθμίσεις” από το μενού, επιλέγουμε “Πληροφορίες κίνησης”     και     τσεκάρουμε           “Ενεργό (Αυτόματη αποφυγή)

Σημείωση: Προτείνεται η ρύθμιση σε “Αυτόματη αποφυγή” διότι με αυτόν τον τρόπο το Ginius Driver επιλέγει αυτόματα την παράκαμψη λαμβάνοντας υπ’ όψη όλα τα συμβάντα και την κίνηση στους δρόμους.

 

Εάν επιλεγεί "Ενεργό (Χειροκίνητη αποφυγή)", όταν βάλουμε κάποιο προορισμό και η προτεινόμενη διαδρομή περνάει από κάποιο δρόμο που έχει κίνηση, εμφανίζεται πάνω δεξιά ένα κουμπί με ένα κόκκινο τρίγωνο.

 

Δεξιά από τρίγωνο αναφέρεται η απόσταση και η στροφή που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε την κίνηση. Πατώντας το κουμπί αυτό, εμφανίζεται ο δρόμος που έχει κίνηση και ακριβώς από κάτω μας δίνεται η επιλογή της αποφυγής της.

Εάν πατήσουμε πάνω στο όνομα τις οδού, εμφανίζονται αναλυτικές πληροφορίες για τα εξής:

 - καθυστερήσεις

 - χιλιομετρική της εναλλακτικής διαδρομής

 - χρονική διαφορά της εναλλακτικής διαδρομής

Εάν επιλέξουμε "Αποφυγή", το GiniusDriver παρακάμπτει την κίνηση υπολογίζοντας νέα διαδρομή (το κουμπί με το κόκκινο τρίγωνο πάνω δεξιά χρωματίζεται πορτοκαλί)

Χρωματισμοί στους δρόμους και συμβάντα

Μόλις ενημερωθεί το Ginius Driver με την κίνηση (θα σταθεροποιηθεί το σήμα πάνω δεξιά ), θα παρατηρήσουμε διάφορους χρωματισμούς στους δρόμους:

  • πράσινο ανοιχτό: φυσιολογικές ταχύτητες έως μέτρια κίνηση
  • πράσινο σκούρο: αρκετή κίνηση, μικρές ταχύτητες
  • πορτοκαλί: πολύ κίνηση, μικρές ταχύτητες
  • κόκκινο: πάρα πολύ κίνηση, οχήματα σχεδόν ακινητοποιημένα

Σημείωση: Οι εκφράσεις "φυσιολογικές ταχύτητες", "μέτρια κίνηση", "αρκετή κίνηση" κλπ αφορούν την κίνηση των οχημάτων σε σχέση με τον πραγματικό μέσο όρο ταχύτητας με τον οποίο μπορούν να κινηθούν στο συγκεκριμένο δρόμο και όχι σε σχέση με το όριο ταχύτητας (όπου πραγματικός μ.ο ταχύτητας < όριο ταχύτητας).

Επίσης θα εμφανιστούν στον χάρτη ορισμένες τρίγωνες πινακίδες.   

Αυτά είναι τα σημεία όπου υπάρχει κάποιο συμβάν (πολύ κίνηση σε σχέση με το πραγματικό μέσο όρο ταχύτητας, κλειστός δρόμος κλπ).

Αν επιλέξουμε μία, θα ανοίξει ένα παράθυρο που θα μας ενημερώνει για το είδος του συμβάντος και το μέσο όρο ταχύτητας.

   

tip: Όποια στιγμή το επιθυμούμε, μπορούμε να εξαφανίσουμε τους χρωματισμούς στους δρόμους επιλέγοντας το κουμπί  στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης μας.

 

Κάλυψη TMC

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους δρόμους που καλύπτονται με πληροφορία κίνησης (TMC) στο παρακάτω link:

Δρόμοι που καλύπτονται από πληροφορίες κίνησης (TMC)

Σημείωση: Η ανανέωση της πληροφορίας κίνησης γίνεται περίπου κάθε 2 λεπτά. Εκείνη τη στιγμή το εικονίδιο του TMC αλλάζει (ή αρχίζει να χρωματίζεται κίτρινο) και σταθεροποιείται ξανά μόλις ο Ginius Driver ενημερωθεί με τις νεότερες πληροφορίες κίνησης.

Όροι χρήσης υπηρεσίας GPS Probe

Ενεργοποιώντας την κοινή χρήση ταχύτητας, αποδέχεστε:

- Την ανώνυμη αποστολή της θέσης και ταχύτητάς σας στην υπηρεσία

- Την αναβάθμιση της πληροφορίας κίνησης για προσωπική χρήση και μόνο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση εικόνων / πληροφορίας.

Χρήση δεδομένων TMC: 4-8 MB/ώρα (ανάλογα της περιοχής κίνησης)

Χρήση δεδομένων GPS Probe: 5-10KB/ώρα

Πριν την έναρξη της πορείας σας μπορείτε να κάνετε μια προεπισκόπηση ταξιδιού για να δείτε τη διαδρομή που προτείνει ο πλοηγός.

 

Σημειώσεις για έκδοση GiniusDriver Πλαισίου με TMC:

  • Η ενεργοποίηση του GiniusDriver στη συσκευή σας πρέπει να γίνει εντός τεσσάρων (4) μηνών από την ημερομηνία αγοράς του.
  • Η υπηρεσία TMC παρέχεται δωρεάν για τρεις (3) μήνες από τη στιγμή ενεργοποίησης του GiniusDriver στη συσκευή σας
  • Η άδεια GiniusDriver - Don't Panic δεν συνοδεύεται με δικαιώματα δωρεάν αναβαθμίσεων για λογισμικό και χάρτη Ελλάδας.